16 Şubat 2014 Pazar

KABIZLIK NEDİR? NE YENMELİ? NE YENMEMELİDİR?

Kabızlık nedir? Ne Yenmeli Ne Yenmemeli ?
Günümüzde genellikle kadınlarda meydana gelen kabızlık genellikle büyük sorunlar oluşturur. Zaman zaman bağırsak kanserine kadar ilerleyebilen  bir sağlık sorunudur. Birey kabız olduğunu nasıl anlar

KABIZLIK
·         En az 3 günde bir veya daha geç tuvalete çıkıyorsanız. Dışkı çok kalınsa veya dışkılama İslami güç oluyorsa kabızlık söz konusudur.

Kabız olduğunuzda ne yemelisiniz?
Kabız olduğunuzda kabızı atlatmak veya boşaltımınızı hızlandırmak istiyorsanız bunu yediklerinize dikkat ederek yapabilirsiniz. Kabızlığı atlatmak İçin günde 8 10 bardak su içilmelidir. Mümkün olduğu kadar sulu yiyecek yenilmelidir. Bol bol c vitamini tüketilmesi gerekiyor. C vitaminin yanında e vitamini de alınması gerekiyor. Bunun yanında kayısı ve incir gibi meyve tüketilmesi lazım. Baklagillerden beslenebilirsiniz. Sebze ve meyve yiyebilirsiniz. Bunun yanında fındık ve ceviz tüketilmesi gerekmektedir. Bunun haricinde zeytin yağının da halk arasında faydası olduğu söylenmektedir. Bir miktar zeytinyağı içilebilir. Bu zeytinyağını 3 litre suya 1 kasık sızma zeytinyağı bir orta boy limon ile birlikte karıştırılarak hazırlanıp gün boyu içilmelidir.

Kabız olduğunuzda ne yememelisiniz?

Et,süt,yumurta,beyaz ekmek,pirinç makarna, çay ve kahve gibi besinler tüketilmemelidir. Tüketilmesi durumunda kabızlık devam eder ve ciddi sağlık sorunları oluşturabilir. Bu besinlerin yenmeme sebebi ise lif içeriklerinin az olmasıdır. Bunlar haricinde gazlı ve kafein içeren içecekler tüketilmemelidir. Bu içecekler bağırsağın çalışmasını yavaşlatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder