16 Şubat 2014 Pazar

LİMONUN FAYDALARI

LİMONUN FAYDALARI

Limon günümüzde çoğu besinde  kullanılan ve sağlığa çok yararlı olan neredeyse ilaç gibi bir meyvedir. Salatada,yemeklerde ve çay gibi bir çok yerde kullanılır. Limonun hastalıktan tutun cilt güzelliğine kadar her yere faydası vardır.

- Grip nezle gibi hastalıklarda sıcak suya limon sıkarak içebilir. Neredeyse eczaneden aldığınız ilaç kadar etkili olabilir. Üstüne vücudumuza da C vitamin almış oluruz. C vitamini sayesinde de bağışıklık sistemimiz gelişir. Vücudumuz enfeksiyonlara karsı savaş açar
- Boğaz ağrısında da limonu birazcık bala katarak içtiğimiz zaman boğazı rahatlatır ve uzun süre ağrımasını engeller. Bu da limonun baksa faydalarından bir tanesi.
- Tırnaklardaki lekeleri limonla silebilirsiniz. Hatta yemek yaparken ele sinen soğan sarımsak kokusunu limon ile giderebilirsiniz. Böylelikle sağlıklı ve güzel ellere sahip olabilirsiniz.
- Limonda içerisinde yüksek miktarda potasyum bulunur. Potasyumda insan vücudunda beyin, kalp ve sinir sistemi için son derece önemlidir.
- Boğaz ağrısında yaptığımız gibi bal ile birlikte limonu karıştırıp kullanıp sivilceler üzerine sürüldüğü zaman etkili olduğu söyleniyor ve bu işlemin günde 2 kez ve düzenli şekilde yapıldığı zaman başarılı sonuç verdiği söyleniyor.

- Kötü nefes kokusunu da limon ile yenebilirsiniz. Ağızda ki kötü kokuyu yapan ağız içinde ki ve dil üzerinde ki bakterilerdir. Bu bakterilerden kurtulup sağlıklı nefes almak istiyorsanız limonla bu işi halledebilirsiniz. Limonu suya sıkıp ağzınızı çalkalıyorsunuz böylelikle dil ve diş üzerinde ki bakterileri yok edip sağlıklı bir nefese kavuşmuş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder